Aprīlī bez nokavējuma procentiem!

Datums: 30.03.2020

SIA 'Ozolnieku KSDU" atgūto parādu summas ir būtiski pieaugušas, kam par iemeslu ir gan uzņēmuma darbinieku rūpīgs darbs ar katru parādnieku, gan sadarbība ar Ozolnieku novada pašvaldības speciālistiem un sociālo dienestu, gan uzlabojumi iedzīvotāju maksātspējā.
Katra parādnieka situācija ir individuāla un reizēm prasa gan radošu, gan juridiskos argumentos balstītu pieeju. SIA 'Ozolnieku KSDU" darbs ar parādnieku sākas ar situācijas izpēti, mēģinot rast risinājumu ārpustiesas ceļā. Dažreiz aizmāršība par rēķina termiņu vai ilgstoši nenodots skaitītāja rādījums ir sagādājis nepatīkamus brīžus uzņēmuma klientiem.

Ja parādnieks nevēlas sadarboties, neatsaucas uz uzņēmuma atgādinājumiem vai jau brīdinājumiem, SIA 'Ozolnieku KSDU" ir spiests vērsties ar prasību tiesā, jo katrs parādnieks rada zaudējumus uzņēmuma darbībai, kā arī no tā cieš pārējie dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki. Tiesvedības procesā piespiedu kārtā 2019.gadā atgūti jau EUR 15 552,37, salīdzinot ar 2018.gadu, kad atgūto parādu summa bija EUR 6902,20.

Darbs ar parādniekam ne reti ir ilgstošs process, taču tā ir neatņemama veiksmīga uzņēmuma sastāvdaļa. Daudzdzīvokļu dzīvojamajās mājas dzīvokļu īpašnieki, kuri savlaicīgi un pilnā apmērā veic rēķinu apmaksu,  vienmēr var rēķināties ar pretimnākošu pārvaldnieka attieksmi pārvaldīšanas jautājumos un komunālo pakalpojumu sniegšanā.
2020.gads SIA 'Ozolnieku KSDU" ir iesācies ar 2019.gadā nospraustā mērķa - aktīva darba ar Ozolnieku novada pašvaldības dzīvojamo telpu īrnieku parādu atgūšanu -  īstenošanu.  Pēc ilgstošo tiesvedību noslēguma, jau ir saņemti vairāki spriedumi par dzīvojamās telpas īres līguma izbeigšanu ilgstoša parāda dēļ. Atbilstoši spriedumā noteiktajam, īrnieki tiek aicināti atbrīvot dzīvojamās telpas labprātīgi, tādejādi pārtraucot parāda pieaugumu. Ja tas netiek darīts, dzīvojamo telpu atbrīvošanā tiek piesaistīts tiesu izpildītājs un pašvaldības policija. Šīs izmaksas, kas ir pat ļoti būtiskas, tiek piedzītas no izliekamā parādnieka. Tādēļ tiesas sprieduma tūlītēja un labprātīga izpilde ir paša parādnieka interesēs.

SIA 'Ozolnieku KSDU" vēlās 2020.gada pavasari iesākt ar īpašu vienošanās piedāvājumu - ja parādnieks, kurš kavējis maksājumus trīs mēnešus vai ilgāk, veic pamatparāda apmaksu pilnā apmērā, uzrakstot iesniegumu elektroniski vai papīra formātā, SIA “Ozolnieku KSDU”, pārliecinoties par maksājuma saņemšanu, apņemas ne tikai pārtraukt pret parādnieku uzsāktās piedziņas aktivitātes, bet arī dzēst aprēķināto līgumsodu. Piedāvājums spēkā no 2020.gada 1.aprīļa līdz 2020.gada 30.aprīlim. Jautājumos par parāda atmaksas iespējām aicinām vērsties SIA 'Ozolnieku KSDU" juridiskajā daļā, tālrunis 22029322.




Atpakaļ